Ostrov, který je perlou Indického oceánu s tvarem čajového lístku produkuje pro nás čajomily skvělé čaje. 29. února ašské muzeum hostilo další díl Ašské čajové pohody s panem inženýrem Zdeňkem Nepustilem. Srí Lanka nabízí velkou škálu čajů, díky její ideální poloze a klimatickým podmínkám. Degustace ceylonských čajů zaznamenala opět úspěch, musela se přidávat i místa, jelikož zájemců bylo tentokrát trochu více, jako těch letošních únorových dnů. Pily se čaje černé, které patří mezi nej světové lahůdky, nechyběly čaje zelené a delikatesou byla ochutnávka černého čaje z Bhútánu. To že čaje mohou být i v čokoládě a že v muzeu se chroupou uzené mandle, patří ke zvyklostem. Účastníci si užili i krátké okénko o ašské mineralogii s hádankou a praktickou ukázkou, že i „kameny“ v sobě ukrývají mnohá překvapení. Další díl této jedinečné akce bude hostit muzeum ve velikonočním čase 28. března.
Mgr. Miluše Glave Flašková