Ašská čajová pohoda potěšila poslední listopadový den na zámečku Městského muzea Aš několik ašských čajomilů. O čajovou pohodu se postaral pan Ing. Zdeněk Nepustil, který se umění přípravy a pití čaje věnuje již několik desítek let a přenáší tento um pravidelně i mezi nás milovníky čajové kultury a všeho s tím spojené.
Během večera návštěvníky muzea zahřál BIO černý čaj z Jávy, BIO Darjeeling z Indie, BIO polozelený GABA z Thajska, zelený čaj z koláče z Vietnamu, tmavý čaj z Vietnamu, jehož lístky jsou zpracovány do tvaru košťátka. Na závěr jsme se zahřáli zeleným thajským čajem s kardamomem v bio kvalitě, ideálním na nadcházející vánoční čas. Ochutnávku čajů si účastníci připravovali sami v čajové soupravě Gong Fu Cha a dařilo se jim to bravurně.
Protože pan Nepustil je odborníkem i v geologii, nechyběla ani mikrosoutěž v poznávání hornin Ašska. Byla to zábava a zjistili jsme, že máme velké rezervy a znalosti nám chybí, půjde to napravit na další zábavné čajové pohodě, která je naplánována na 14. prosince 2023.
Miluše Glave Flašková