Čajová pohoda s názvem Čaje a byliny prakticky se uskutečnilo na Zelený čtvrtek, 27. března v muzeu na zámečku.
Akci zahájila kurátorka muzejních sbírek Mgr. Jana Kočišová a ochutnávku vedl pan Ing. Zdeněk Nepustil. Jak lépe dodržet velikonoční tradici a pozřít něco zeleného, než ochutnávat čerstvé jarní bylinky na Zelený čtvrtek. Účastníci pravidelných setkání donesli velkou škálu čerstvých i sušených bylin. Pili jsme výluhy kopřiv, šalvěje, prvosenky jarní, plicníku lékařského. Pokaždé se objeví novinka, tentokrát to byl bylinný čaj, rozšířený v ayurvedské medicíně Iramusu (Hemidesmus Indicus). Velmi chutný čaj z lokálních sušených léčivek namíchala věrná účastnice čajových dýchánků a takto posíleni místní květenou, jsme přešli na oblíbené degustace čokolád. Úspěšnou premiéru měla Funkční bylinná čokoláda s hořkým melounem (Momordica charantia) a mořskou solí, která vznikla právě v Aši.
MGF